werkdrukl

Hoeveel geld krijgt jouw school voor werkdrukverlaging

In 2018 sloten de bonden samen met Onderwijsminister Arie Slob het werkdrukakkoord af om de hoge werkdruk te bestrijden. De schoolteams mogen zelf bepalen hoe ze het werdrukgeld gaan gebruiken en kunnen met de tool goed zien hoeveel geld hun eigen school krijgt.

 

Nu is de tool aangepast aan de nieuwe bedragen voor aankomend schooljaar. Onderwijsminister Slob meldde dat er 380 miljoen euro beschikbaar is gesteld voor 2021/2022. Een deel hiervan is bestemd voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Het reguliere basisonderwijs ontvangt 252 euro per leerling, het speciaal basisonderwijs ontvangt 379 euro per leerling en het vso ontvangt 505 euro per leerling.

 

“Schoolteams kunnen kijken hoe het dit jaar is gegaan met het werkdrukgeld en een kleine evaluatie houden”, zegt AOb-sectorbestuurder Anton Bodegraven. “Willen ze het geld nogmaals op dezelfde manier inzetten of zijn ze tegen andere dingen aangelopen. Hoe het werkdrukgeld wordt besteed, is onderdeel van het gesprek over het werkverdelingsplan.”

 

De tool is via een Excel-bestand te gebruiken, deze vind je op de site van het Aob.

Bron: Aob.nl, lees het complete artikel

 Deze pagina delen:  Andere nieuwsberichten