Justice and Care

Justice and Care – committed to ending modern-day slavery

Vandaag de dag worden naar schatting 27 miljoen mensen onderdrukt in mensenhandel en slavernij. Meer dan de helft hiervan is kind.

 

Justice and Care is een internationale mensenrechtenorganisatie die slachtoffers van mensenhandel en slavernij opspoort, bevrijdt en ondersteunt.  Sinds 2008 zetten zij zich in om hun de kans te geven een nieuw bestaan op te bouwen. Het gaat om meisjes en jonge vrouwen die gedwongen worden te werken in de prostitutie, of kinderen die gedwongen worden te werken in fabrieken onder zeer slechte omstandigheden.

 

Deze zeer effectieve organisatie heeft in de afgelopen vijf jaar meer dan 800 vrouwen en kinderen bevrijd, 53 daders werden veroordeeld en er wordt aan meer dan 120 rechtszaken gewerkt. Meer dan 500 bevrijdde vrouwen en kinderen worden op dit moment ondersteund. Dit varieert van opvang, medische hulp, counseling, een opleiding en een baan tot ondersteuning bij het beginnen van een eigen bedrijfje. Op deze steun kunnen zij rekenen zo lang als dit nodig is.

 

Daarnaast werkt Justice and Care samen met lokale organisaties en gemeenschappen om risicogroepen te identificeren en te voorkomen dat de meest kwetsbaren in hun midden worden verhandeld.  

 

Hieronder een deel van de nieuwsbrief:

Stukje uit de nieuwsbrief van november 2013 

Voor meer informatie over deze organisatie: www.justiceandcare.org« Terug