logo PD2

Profile Dynamics; leiderschap en beïnvloeden van gedrag

Waarom gedragen mensen zich op een bepaalde manier? Wat drijft hen tot dat gedrag? Als we die vraag kunnen beantwoorden hebben we een belangrijke tool in handen om mensen te motiveren en om ze meer voldoening te geven in hun werk. We kunnen hiermee ieders persoonlijke betekenis en daarmee de productiviteit voor de organisatie vergroten. 

 

Helaas komt het vaak voor dat leidinggevenden in het onderwijs verzuchten dat medewerkers niet doen wat zij willen of hebben afgesproken. Ondanks dat onderwijsmanagers voor hun gevoel alles uit de kast hebben gehaald om het team een kant op te sturen. Door plannen te maken, gesprekken te voeren, leuke dingen te doen, transparant te zijn en te confronteren waar nodig.

 

Als medewerkers kunnen doen waar zij goed in zijn, een taak hebben die past bij hun drijfveren, zijn ze niet alleen heel gemotiveerd maar presteren ze ook beter. Dat is de basis van het gedachtengoed van Profile Dynamics®. Want als je iets leuk vindt, ben je er vaak ook goed in. En dat is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het team en de organisatie waar je werkt.

 

Profile Dynamics is een hulpmiddel om te achterhalen wat de achterliggende redenen zijn van bepaald gedrag. Een persoonlijke drijfverentest maakt duidelijk waar ieders kracht ligt en welk type functie en omgeving het best bij iemand past. Zo weten u en uw medewerkers in welke richting zij zich het best kunnen ontwikkelen. Door de onderliggende redenen van gedrag te begrijpen bij jezelf en de ander, kan communicatie effectiever worden ingezet.

 

De analyse is toe te passen voor:

 

 

Meer over Profile Dynamics 

 
« Terug